Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miało byc buritos,ale w trakcie robienia przyszło mi do glowy kilka pomyslów i wyszło ''''coś innego''''Z tego eksperymętu wyszło przepyszne danie i będe je robic juz na stałe.POLECAM
Polecam.
Odsłon: 1241
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1660
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1144
Polecam.
Odsłon: 1241
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1660
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1144
Składniki
Na początek robimy 6 naleśników-nie podaje przepisu na naleśniki gdyż każdy ma swój sprawdzony przepis.
Mięso mielone podsmażamy na patelni,dodajemy przyprawe do chilli con carne przygotowaną wg opisu na opakowaniu,dodajemy odcedzoną kukurydze i fasole,dodajemy do mięsa i chwile razem dusimy.Mięso układamy na naleśnikach,zawijamy.Robimy sos beszamelowy-cebule lekko podsmażamy na maśle,dodajemy mąke oraz mleko caly czas dokladnie mieszając aby nie powstaly krupki.Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym,polewamy sosem i posypujemy startym serem.Zapiekamy przez ok 20 min w temp 180 st C