Do góry

Przekąski Przepis na:

Jabłka w cieście

Jabłka w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 456

Dodano:

Odsłon: 13715

Racuchy czy jabłka w cieście? Nie ważne jak kto nazywa ważne że są przepyszne ???? Mogą być na śniadanie, obiad a nawet na podwieczorek! Życzę smacznego! Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu .

Składniki

  • **Szklanka o pojemności 250ml * * * * * * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 1/2 łyżeczki cynamonu * olej do smażenia
  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 jajka
  • Szczypta soli
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jabłka w cieście

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać ze skórki, pokroić na plastry i wydrążyć gniazda nasienne. Mąkę, mleko, cukier waniliowy, żółtka, sól oraz proszek do pieczenia dokładnie wymieszać aż masa będzie jednolita. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie dodać do masy. Wymieszać do połączenia. Na patelni rozgrzać olej, gdy będzie już gorący plastry jabłka zanurzać w cieście i położyć na patelni. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Kiedy będą już gotowe, położyć na papierze do osuszenia z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń