Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy czy jabłka w cieście? Nie ważne jak kto nazywa ważne że są przepyszne ???? Mogą być na śniadanie, obiad a nawet na podwieczorek! Życzę smacznego! Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu .
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3663
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 315
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3663
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 315
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić na plastry i wydrążyć gniazda nasienne. Mąkę, mleko, cukier waniliowy, żółtka, sól oraz proszek do pieczenia dokładnie wymieszać aż masa będzie jednolita. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie dodać do masy. Wymieszać do połączenia. Na patelni rozgrzać olej, gdy będzie już gorący plastry jabłka zanurzać w cieście i położyć na patelni. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Kiedy będą już gotowe, położyć na papierze do osuszenia z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego