Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 4120
Dodano: 03.12.2007
Odsłon: 17669
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Jabłka pokroić w dość grube plasterki. Jajka razem z mąką i cukrem rozmieszać. Na patelni rozgrzać olej. Każdy plasterek jabłka maczać w cieście i kłaść na olej. Smażyć ok 4 minut z jednej strony. Gotowe i ciepłe racuchy posypać cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Kitka 22 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Hmm....zapomnijmy na chwilke ze skladniki nie pokrywaja sie z opisem przygotowania. Ale co to jest na zdjeciu??? Wyglada jak kawalki kukurydzy? Ale na pewno nie plasterki jablek....9 Kto głosował? | Odpowiedz