Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki z jabłek w puszystym waniliowym cieście
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1073
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 472
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3184
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38795
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1073
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 472
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3184
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38795
Składniki
Jabłko obieramy usuwamy środek z nasionami,kroimy na plastry ok.8 sztuk- zależy od jabłka. Trzemy samo żółtko z ksylitolem na gładką jasną masę,dodajemy mleko wanilię i mąki najlepiej przesiane i połączone z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy Ubijamy białko na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem,tak aby nie było grudek. Krążki jabłka zanurzamy w cieście i układamy na patelni z tłuszczem Smażymy z obu stron aż ciasto się zarumieni. Racuszki smażą się bardzo szybko więc pilnujemy :) SMACZNEGO!!!