Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki z jabłek w puszystym waniliowym cieście
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Jabłko obieramy usuwamy środek z nasionami,kroimy na plastry ok.8 sztuk- zależy od jabłka. Trzemy samo żółtko z ksylitolem na gładką jasną masę,dodajemy mleko wanilię i mąki najlepiej przesiane i połączone z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy Ubijamy białko na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem,tak aby nie było grudek. Krążki jabłka zanurzamy w cieście i układamy na patelni z tłuszczem Smażymy z obu stron aż ciasto się zarumieni. Racuszki smażą się bardzo szybko więc pilnujemy :) SMACZNEGO!!!