Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki z jabłek w puszystym waniliowym cieście
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1118
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1123
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13135
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1118
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1123
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13135
Składniki
Jabłko obieramy usuwamy środek z nasionami,kroimy na plastry ok.8 sztuk- zależy od jabłka. Trzemy samo żółtko z ksylitolem na gładką jasną masę,dodajemy mleko wanilię i mąki najlepiej przesiane i połączone z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy Ubijamy białko na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem,tak aby nie było grudek. Krążki jabłka zanurzamy w cieście i układamy na patelni z tłuszczem Smażymy z obu stron aż ciasto się zarumieni. Racuszki smażą się bardzo szybko więc pilnujemy :) SMACZNEGO!!!