Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 172 Ocena: 2371
Dodano: 03.03.2016
Odsłon: 1935
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Jabłko obieramy usuwamy środek z nasionami,kroimy na plastry ok.8 sztuk- zależy od jabłka.
Trzemy samo żółtko z ksylitolem na gładką jasną masę,dodajemy mleko wanilię i mąki najlepiej przesiane i połączone z proszkiem do pieczenia.
Dokładnie mieszamy
Ubijamy białko na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem,tak aby nie było grudek.
Krążki jabłka zanurzamy w cieście i układamy na patelni z tłuszczem
Smażymy z obu stron aż ciasto się zarumieni.
Racuszki smażą się bardzo szybko więc pilnujemy :)
SMACZNEGO!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)