Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane jabłuszka kaparowe otoczone wołowiną podane z chipsem ziemniaczanym i gorgonzolą to ciekawa przystawka na gorąco.
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 6535
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2250
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 13315
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 6535
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2250
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 13315
Składniki
Mięso wyrabiamy z przyprawami. Jabłuszka kaparowe otaczamy mięsem tak by ogonki były widoczne. Tak przygotowane jabłuszka obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju rzepakowym ze wszystkich stron. Ziemniaka kroimy za pomocą noża karbowanego. Aby powstała kratka należy po każdym cięciu obrócić ziemniaka o 90 stopni i dopiero wtedy kroić następny cienki plasterek. Pokrojone w plasterki ziemniaki smażymy na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zrumienią. Lekko solimy i pieprzymy do smaku. Kładziemy po jednym chipsie na każdym usmażonym jabłuszku kawałku sera ozdabiamy natką pietruszki lub szczypiorkiem.