Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane jabłuszka kaparowe otoczone wołowiną podane z chipsem ziemniaczanym i gorgonzolą to ciekawa przystawka na gorąco.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25057
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25057
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 159
Składniki
Mięso wyrabiamy z przyprawami. Jabłuszka kaparowe otaczamy mięsem tak by ogonki były widoczne. Tak przygotowane jabłuszka obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju rzepakowym ze wszystkich stron. Ziemniaka kroimy za pomocą noża karbowanego. Aby powstała kratka należy po każdym cięciu obrócić ziemniaka o 90 stopni i dopiero wtedy kroić następny cienki plasterek. Pokrojone w plasterki ziemniaki smażymy na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zrumienią. Lekko solimy i pieprzymy do smaku. Kładziemy po jednym chipsie na każdym usmażonym jabłuszku kawałku sera ozdabiamy natką pietruszki lub szczypiorkiem.