Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upieczcie sobie jadalną ozdobną miskę, problem zmywania macie z głowy. Takie miski, talerze posłużą Wam do serwowania wędliny, sałatki, serów. Potem, każdy zamiast chleba, łamie sobie kawałek miski. Dorośli i dzieci mają smaczną frajdę. Taka miska może posłużyć też jako ozdobny koszyk na warzywa.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11890
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5592
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11890
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5592
Składniki
Ciasto. Mąkę przesiać do miski, dodać drożdże, oregano, cukier, olej z wodą i solą. Zagnieść ciasto. Przykryć i odstawić na ok.30 minut do podrośnięcia. Wysoką blaszkę 15 X 12 cm z zewnątrz obłożyć papierem do pieczenia (tak żeby papier wystawał poza blaszkę). Ciasto rozwałkować tak aby swobodnie obłożyć nim spód i boki blaszki.
Blaszkę z ciastem obracamy i stawiamy na blasze do pieczenia. Odkroić nadmiar ciasta, posmarować roztrzepanym białkiem i mocno dociskając udekorować kawałkami salami, cebuli i papryki. Piec w 210 C przez około 25 minut. Po upieczeniu miskę wyjmujemy pociągając za papier.