Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upieczcie sobie jadalną ozdobną miskę, problem zmywania macie z głowy. Takie miski, talerze posłużą Wam do serwowania wędliny, sałatki, serów. Potem, każdy zamiast chleba, łamie sobie kawałek miski. Dorośli i dzieci mają smaczną frajdę. Taka miska może posłużyć też jako ozdobny koszyk na warzywa.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1016
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1016
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Ciasto. Mąkę przesiać do miski, dodać drożdże, oregano, cukier, olej z wodą i solą. Zagnieść ciasto. Przykryć i odstawić na ok.30 minut do podrośnięcia. Wysoką blaszkę 15 X 12 cm z zewnątrz obłożyć papierem do pieczenia (tak żeby papier wystawał poza blaszkę). Ciasto rozwałkować tak aby swobodnie obłożyć nim spód i boki blaszki.
Blaszkę z ciastem obracamy i stawiamy na blasze do pieczenia. Odkroić nadmiar ciasta, posmarować roztrzepanym białkiem i mocno dociskając udekorować kawałkami salami, cebuli i papryki. Piec w 210 C przez około 25 minut. Po upieczeniu miskę wyjmujemy pociągając za papier.