Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Taki wytrawny jagielnik o wyrazistym smaku polecam np. na kolację, na grilla.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112900
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 201
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 460
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 442
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 794
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112900
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 201
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 460
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 442
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 794
Składniki
Płatki jaglane przelać gorącą wodą na sicie, żeby straciły goryczkę. Przełożyć do salaterki i zalać wrzątkiem. Pozostawić na ok. 15-20 min, żeby napęczniały. Pomidory suszone w oliwie pokroić na mniejsze kawałki. Jajka roztrzepać ze śmietaną. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pomidory i 4 łyżki oliwy spod pomidorów. Taką mieszankę dodać do płatków jaglanych. Wymieszać i dodać jeszcze ser feta, liście szpinaku, pieprz świeżo mielony i sól do smaku ( ostrożnie bo feta jest słona ) Ponownie wymieszać. Masę przełożyć do formy ( 40 x 9 ) wyłożonej folią aluminiową i wysmarowanej masłem. Ładnie wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 - 35 min. Wystudzić. Wyjąć z formy i posmarować majonezem, posypać płatkami pomidorów z czosnkiem i bazylia. Udekorować np. listkiem bazylii. Smacznego