Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i o wartości odżywcze i lecznicze. Posiada dużo łatwo przyswajalnego białka i najwyższą zawartością witamin z grupy B: B1, (tiaminy), B2 (ryboflawiny) i B6 (pirydoksyny) oraz żelaza i miedzi. Nie zawiera glutenu
Składniki
Gotujemy kaszę wg podanego przepisu. Ważne jest aby przed gotowaniem wypłukać kaszę we wrzątku bo wtedy traci swoją goryczkę. Po ugotowaniu pozostawiamy kaszę do wystygnięcia
Do pojemnika wkładamy takie dodatki jak: ser, żurawinę, pestki.
Paprykę, pomidory suszone i ogórki kroimy w kostkę.
Do całości dodajęmy curry, olej lub oliwę z oliwek, pomidory suszone i mieszamy. Przed podaniem posypujemy przygotowaną kaszę pokrojonym ogórkiem oraz papryką i dodajemy listki mięty. Jeśli się Państwu podoba proszę kciuki w górę polecajcie oraz komentujcie i oczywiście gotujcie. Smacznego.