Do góry

Przekąski Przepis na:

Jaja faszerowane

Jaja faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 185

Dodano:

Odsłon: 1803

Mega prosty przepis na przystawkę z jajek (farsz z pieczarkami).

Składniki

  • 12 jajek
  • Pieczarki świeże - 650gr
  • Cebule - 2 mniejsze
  • Olej
  • Sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jaja faszerowane

Przygotowanie

  1. Gotujemy jaja na twardo. Wkładamy je do zimnej wody. Już po ostygnięciu obieramy ze skorupki. Kroimy je wzdłuż. Będziemy mieli dwie połówki. Następnie oddzielamy żółtko od białek.

    Teraz zabieramy się za pieczarki. Porządnie je myjemy i ucieramy na tarce o małych oczkach.

    Jeszcze została cebula. Odcinamy końcówki cebuli i zdejmujemy pierwszą warstwę. Potem trzeba ją bardzo drobno pokroić.

    Bierzemy patelnię wlewamy do niej trochę oleju i podsmażamy najpierw naszą cebulę a potem dodajemy pieczarki i teraz delikatnie solimy i pieprzymy. Smażymy aż nam cała woda wyparuje (możemy również trochę odlać tej wody).

    Jak już nam farsz ostygnie dodajemy żółtka, rozgniatając je. Dobrze to trzeba wszystko wymieszać.

  2. Teraz nie pozostaje nam nic innego jak białka nadziewać farszem.
    A zdobimy wedle upodobań.

    Zapraszam również na mój film!!!

    Smacznego!!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń