Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty przepis na przystawkę z jajek (farsz z pieczarkami).
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 713
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 123
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 74
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 68
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 713
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 123
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 74
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 68
Składniki
Gotujemy jaja na twardo. Wkładamy je do zimnej wody. Już po ostygnięciu obieramy ze skorupki. Kroimy je wzdłuż. Będziemy mieli dwie połówki. Następnie oddzielamy żółtko od białek. Teraz zabieramy się za pieczarki. Porządnie je myjemy i ucieramy na tarce o małych oczkach. Jeszcze została cebula. Odcinamy końcówki cebuli i zdejmujemy pierwszą warstwę. Potem trzeba ją bardzo drobno pokroić. Bierzemy patelnię wlewamy do niej trochę oleju i podsmażamy najpierw naszą cebulę a potem dodajemy pieczarki i teraz delikatnie solimy i pieprzymy. Smażymy aż nam cała woda wyparuje (możemy również trochę odlać tej wody). Jak już nam farsz ostygnie dodajemy żółtka, rozgniatając je. Dobrze to trzeba wszystko wymieszać.
Teraz nie pozostaje nam nic innego jak białka nadziewać farszem. A zdobimy wedle upodobań. Zapraszam również na mój film!!! Smacznego!!!!