Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 500
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 28
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 66
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 500
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 28
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 66
Składniki
W okresie około świątecznym wszystkie składniki są dostępne i danie można zrobić przy okazji. Zawsze są ugotowane jaja, śledzie i nadmiar bulionu rybnego. Nadmiar bulionu często mrożę do późniejszego wykorzystania. Pokroiłam śledzie i warzywa w drobną kostkę, wymieszałam z musztardą i majonezem. https://smaker.pl/przepis-tatar-ze-sledzia,168661,fafiatko.html Z ugotowanych i przepołowionych jaj wyjęłam żółtka i w to miejsce z górką nałożyłam tatara. Bulion podgrzałam, rozpuściłam w nim żelatynę według przepisu na opakowaniu. Bulion schłodziłam tak, że prawie zaczął się zcinać, wtedy półpłynny przelałam do jaj. Inaczej majonez by się rozpuścił.
Jaja z tatarem galarecie nie zeschną się i zawsze wyglądają apetycznie. Smacznego :)