Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3211
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3699
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 267
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 440
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3211
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3699
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 267
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 440
Składniki
W okresie około świątecznym wszystkie składniki są dostępne i danie można zrobić przy okazji. Zawsze są ugotowane jaja, śledzie i nadmiar bulionu rybnego. Nadmiar bulionu często mrożę do późniejszego wykorzystania. Pokroiłam śledzie i warzywa w drobną kostkę, wymieszałam z musztardą i majonezem. https://smaker.pl/przepis-tatar-ze-sledzia,168661,fafiatko.html Z ugotowanych i przepołowionych jaj wyjęłam żółtka i w to miejsce z górką nałożyłam tatara. Bulion podgrzałam, rozpuściłam w nim żelatynę według przepisu na opakowaniu. Bulion schłodziłam tak, że prawie zaczął się zcinać, wtedy półpłynny przelałam do jaj. Inaczej majonez by się rozpuścił.
Jaja z tatarem galarecie nie zeschną się i zawsze wyglądają apetycznie. Smacznego :)