Przekąski Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Na patelnie wbić 2 jajka. Potem dodać śmietanę. Wszystko razem porządnie rozmieszać . Przyprawić wegetą (lub solą) i pieprzem. Włączyć gaz.
Gdy jajecznica będzie już gotowa pokroić obok pomidora na małe ćwiartki. Wszystko posypać koperkiem.
Smacznego !
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Dusioor45 27 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Roztrzepywanie w miseczce, czy na patelni nie ma znaczenia, chyba że więcej brudnych naczyń :))hmm.. śmietana i masło- jeszcze nie próbowałam ^^
4 Kto głosował? | Odpowiedz

aneczkka 27 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
jajecznica ze słodką śmietanką jest kremowa i delikatna. osobiście roztrzebuję jajka w miseczce i w miseczce łączę je ze śmietaną. polecam także dodać kilka płaktów masła.0 Kto głosował? | Odpowiedz

agatasur 07 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł, muszę spróbować ze śmietanką. Ostatnio mam jakąś ciągotkę na jajka :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

Dusioor45 07 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
PS: Te białe plamki to śmietana, którą umieściłam na koniec jako dodatek do pomidorów ( nie ma tego w przepisie).1 Kto głosował? | Odpowiedz