Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocna wersja starej popularnej galarety. Kształtem na pewno spodoba się gościom.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 107
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 93
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 107
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 93
Składniki
Wodę wlewamy do garnka. Dodajemy wszystkie składniki dla wywaru oprócz żelatyny i gotujemy godzinę. W czasie gdy wywar się gotuje usuwamy skorupkę z szerszej strony jajek i zawartość wlewamy do jakiegoś większego naczynia. Następnie środek skorupki myjemy gorącą wodą.
Liście natki i koperek staramy się ułożyć wewnątrz na ściankach i wypełniamy łososiem, paluszkami krabowymi, groszkiem i kukurydzą. Rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do wywaru i zalewamy skorupki. Żelatyny dajemy na mniejszą ilość wywaru niż zalecana. Odstawiamy do stężenia. Po stężeniu usuwamy skorupki.