Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocna wersja starej popularnej galarety. Kształtem na pewno spodoba się gościom.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 102
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 110
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 102
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 110
Składniki
Wodę wlewamy do garnka. Dodajemy wszystkie składniki dla wywaru oprócz żelatyny i gotujemy godzinę. W czasie gdy wywar się gotuje usuwamy skorupkę z szerszej strony jajek i zawartość wlewamy do jakiegoś większego naczynia. Następnie środek skorupki myjemy gorącą wodą.
Liście natki i koperek staramy się ułożyć wewnątrz na ściankach i wypełniamy łososiem, paluszkami krabowymi, groszkiem i kukurydzą. Rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do wywaru i zalewamy skorupki. Żelatyny dajemy na mniejszą ilość wywaru niż zalecana. Odstawiamy do stężenia. Po stężeniu usuwamy skorupki.