Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocna wersja starej popularnej galarety. Kształtem na pewno spodoba się gościom.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1837
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101731
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6171
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1837
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101731
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6171
Składniki
Wodę wlewamy do garnka. Dodajemy wszystkie składniki dla wywaru oprócz żelatyny i gotujemy godzinę. W czasie gdy wywar się gotuje usuwamy skorupkę z szerszej strony jajek i zawartość wlewamy do jakiegoś większego naczynia. Następnie środek skorupki myjemy gorącą wodą.
Liście natki i koperek staramy się ułożyć wewnątrz na ściankach i wypełniamy łososiem, paluszkami krabowymi, groszkiem i kukurydzą. Rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do wywaru i zalewamy skorupki. Żelatyny dajemy na mniejszą ilość wywaru niż zalecana. Odstawiamy do stężenia. Po stężeniu usuwamy skorupki.