Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocna wersja starej popularnej galarety. Kształtem na pewno spodoba się gościom.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Wodę wlewamy do garnka. Dodajemy wszystkie składniki dla wywaru oprócz żelatyny i gotujemy godzinę. W czasie gdy wywar się gotuje usuwamy skorupkę z szerszej strony jajek i zawartość wlewamy do jakiegoś większego naczynia. Następnie środek skorupki myjemy gorącą wodą.
Liście natki i koperek staramy się ułożyć wewnątrz na ściankach i wypełniamy łososiem, paluszkami krabowymi, groszkiem i kukurydzą. Rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do wywaru i zalewamy skorupki. Żelatyny dajemy na mniejszą ilość wywaru niż zalecana. Odstawiamy do stężenia. Po stężeniu usuwamy skorupki.