Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mówiąc o jajkach zawsze pojawia się pytanie: Co było pierwsze, jako czy kura ? W tym przypadku nie mamy takiego dylematu ponieważ żyjemy w czasach gdzie jest dostępne i jajko i kury. Ale istnieje inny dylemat a mianowicie taki, by przyrządzić te składniki tak, by smakowały nam wybornie a z tym ma problem moja kochana małżonka. Zawsze jak jesteśmy na przyjęciu serwowane potrawy zapełniają nam czas i żołądek. Ale jak przychodzi do zakończenia i wyjścia to ze strony mojej żony zaczyna się szukanie tzw jajeczka na wyjście i co ? Często jest tak, że pojawia się takowe jajko w różnych postaciach ale najczęściej jeżeli nie ma dostępnego dodatku w postaci majonezu to potrawa jest zbyt sucha. Po jakiejś tam imprezie postanowiłem zaprojektować jajko faszerowane takie by odpowiadało podniebieniu mojej małżonki i chyba udało mi się ale to Wy musicie ocenić.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Gotujemy jajka na twardo, nie zapominając posolić wody, Ugotowane jajka jak wystygną obieramy ze skorupki i kroimy na dwie połówki.
Żółtka delikatnie wyjmujemy z jajek i przekładamy do innej miski. Obieramy pieczarki i kroimy na małe kawałki – mała kostka Obieramy cebulę i kroimy na małe kawałki – mała kostka
Na patelnię wlewamy olej rzepakowy i podgrzewamy. Do patelni na rozgrzany olej wsypujemy cebulę oraz pieczarki, dodajemy soli, pieprzu świeżo mielonego i podsmażamy. Gdy pieczarki i cebula będzie już trochę zeszklona przekładamy wraz z tłuszczem do miski z ugotowanymi żółtkami
Zawartość miski mieszamy i dodajemy pastę z suszonych pomidorów. I w tym momencie możemy zakończyć przepis bo jak go będziecie próbować to zapomnicie o dalszych czynnościach . Farsz jest przepyszny i wyjątkowy może służyć jako pasta na kanapki
Ale jedziemy dalej i smakujecie czy to wam wystarczy czy dodać soli lub pieprzu. TDodając musimy pamiętać by nie zatracić smaku pasty pomidorowej. Jak mamy farsz gotowy zaczynamy nakładać na połówki jajek. Ja lubię dużo ale to zależy od Was
I oto efekt końcowy A oto moja propozycja końcowa bo wzrok też bywa głodny. Smacznego