Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane jajka w pikantnej wersji - z hummusem i ostrymi papryczkami.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 426
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 51
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1855
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 426
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 51
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1855
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy i kroimy na połówki. Wyciągamy żółtka. Ciecierzycę (wraz z łyżką zalewy), obrany czosnek i żółtka jaj miksujemy. Jeśli masa jest bardzo gęsta można dodać jeszcze trochę zalewy z cieciorki. Dodajemy koncentrat, tahini, sok z cytryny i przyprawy. Bardzo dokładnie mieszamy. Białka jaj nadziewamy hummusem - najlepiej zrobić to szprycą cukierniczą. Dekorujemy ostrymi papryczkami.