Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane jajka w pikantnej wersji - z hummusem i ostrymi papryczkami.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 113
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 147
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 253
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 113
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 147
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 253
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy i kroimy na połówki. Wyciągamy żółtka. Ciecierzycę (wraz z łyżką zalewy), obrany czosnek i żółtka jaj miksujemy. Jeśli masa jest bardzo gęsta można dodać jeszcze trochę zalewy z cieciorki. Dodajemy koncentrat, tahini, sok z cytryny i przyprawy. Bardzo dokładnie mieszamy. Białka jaj nadziewamy hummusem - najlepiej zrobić to szprycą cukierniczą. Dekorujemy ostrymi papryczkami.