Chcesz zaskoczyć gości nietypową przekąską na wielkanocnym stole? Koniecznie wypróbuj naszą propozycję na faszerowane jajka krewetkami. Przygotowanie ich jest niezwykle proste, a efekt znakomity.
Jajka faszerowane krewetkami koktajlowymi
Składniki
- 6 jajek
- 120 g krewetek koktajlowych
- 0,5 szklanki jogurtu naturalnego lub 3 łyżki majonezu
- 0,5 sztuki cytryny
- 0,5 pęczka pietruszki
- Czosnek
- Ogórek konserwowy
- Pieprz
- Sól
- Słodka mielona papryka
Składniki
- 6 jajek
- 120 g krewetek koktajlowych
- 0,5 szklanki jogurtu naturalnego lub 3 łyżki majonezu
- 0,5 sztuki cytryny
- 0,5 pęczka pietruszki
- Czosnek
- Ogórek konserwowy
- Pieprz
- Sól
- Słodka mielona papryka

Etapy przygotowania
W garnku zagotuj wodę, dodaj sok z cytryny i krewetki. Doprowadź ponownie do wrzenia i gotuj przez 2-3 minuty. Następnie odcedź, pozostaw do wystygnięcia. Gdy będą zimnie posiekaj na mniejsze kawałki.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i podziel na pół. Do miski przełóż wydrążone żółtka. Dodaj do nich jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną pietruszkę i przyprawy. Na sam koniec wsyp krewetki i wszystko dokładnie wymieszaj.
Białka faszeruj masą. Każde przyozdób plasterkiem ogórka konserwowego.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137

Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Kasze i ryż
- Jaglana
- Warzywa
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 360
Ostatnio komentowane przepisy
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137

Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Kasze i ryż
- Jaglana
- Warzywa
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 360



Składniki
- 6 jajek
- 120 g krewetek koktajlowych
- 0,5 szklanki jogurtu naturalnego lub 3 łyżki majonezu
- 0,5 sztuki cytryny
- 0,5 pęczka pietruszki
- Czosnek
- Ogórek konserwowy
- Pieprz
- Sól
- Słodka mielona papryka
W garnku zagotuj wodę, dodaj sok z cytryny i krewetki. Doprowadź ponownie do wrzenia i gotuj przez 2-3 minuty. Następnie odcedź, pozostaw do wystygnięcia. Gdy będą zimnie posiekaj na mniejsze kawałki.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i podziel na pół. Do miski przełóż wydrążone żółtka. Dodaj do nich jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną pietruszkę i przyprawy. Na sam koniec wsyp krewetki i wszystko dokładnie wymieszaj.
Białka faszeruj masą. Każde przyozdób plasterkiem ogórka konserwowego.
Ze zwykłych jajek wyszła wykwintna przekąska ☺