Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaskoczyć gości nietypową przekąską na wielkanocnym stole? Koniecznie wypróbuj naszą propozycję na faszerowane jajka krewetkami. Przygotowanie ich jest niezwykle proste, a efekt znakomity.
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 147
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 98
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 47
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 147
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 98
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 47
Składniki
W garnku zagotuj wodę, dodaj sok z cytryny i krewetki. Doprowadź ponownie do wrzenia i gotuj przez 2-3 minuty. Następnie odcedź, pozostaw do wystygnięcia. Gdy będą zimnie posiekaj na mniejsze kawałki.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i podziel na pół. Do miski przełóż wydrążone żółtka. Dodaj do nich jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną pietruszkę i przyprawy. Na sam koniec wsyp krewetki i wszystko dokładnie wymieszaj.
Białka faszeruj masą. Każde przyozdób plasterkiem ogórka konserwowego.