Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Wielkanoc w moim rodzinnym domu obowiązkowo jedliśmy jajka z masłem i chrzanem. Na ugotowane jajko nakładaliśmy odrobinę chrzanu i odrobinę masła. Tak właśnie zaczynało się świętowanie. Dzisiaj pamiętając o tej naszej obowiązkowej pozycji śniadania wielkanocnego postanowiłam zaproponować Wam przepis na jajka z farszem, który jest niczym innym jak połączeniem masła i chrzanu. Nie trzeba już nic dokładać, bo tak jest pysznie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8444
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 672
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8444
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 672
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, dodając do wody 1 łyżkę soli. Sól ułatwi nam obieranie jajek, skorupka będzie ładnie odchodzić od białka. Ugotowane jaja zalewamy zimną wodą i odstawiamy na kilka minut, po tym czasie zmieniamy wodę i ponownie odstawiamy, najlepiej na 10- 15 minut. Wylewamy wodę i obieramy jajka. Obrane jajka kroimy na połówki. Z jajek wyjmujemy żółtka, z których dwa przeznaczamy do farszu. Przygotowanie farszu: Masło, mające temperaturę pokojową, ucieramy z chrzanem i ugotowanymi żółtkami startymi na tarce o drobnych oczkach. Połówki jajek wypełniamy farszem, układamy na półmisku, dekorujemy kiełkami brokułów. Smacznego.