Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49655
Dodano: 28.03.2020
Odsłon: 1669
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Jajka gotujemy na twardo, dodając do wody 1 łyżkę soli. Sól ułatwi nam obieranie jajek, skorupka będzie ładnie odchodzić od białka.
Ugotowane jaja zalewamy zimną wodą i odstawiamy na kilka minut, po tym czasie zmieniamy wodę i ponownie odstawiamy, najlepiej na 10- 15 minut. Wylewamy wodę i obieramy jajka. Obrane jajka kroimy na połówki. Z jajek wyjmujemy żółtka, z których dwa przeznaczamy do farszu.
Przygotowanie farszu:
Masło, mające temperaturę pokojową, ucieramy z chrzanem i ugotowanymi żółtkami startymi na tarce o drobnych oczkach.
Połówki jajek wypełniamy farszem, układamy na półmisku, dekorujemy kiełkami brokułów.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

Maudie 29 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszności! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 28 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Mialo byc ale smakowite jaja :D1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 28 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Ale smakowite dania,ps. musze sie przyznac , ze jak zobaczylam Twoje ostatnie jaja to pobieglam do sklepu po talerz na jajka:D Odpowiedzi: 4 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz