Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie klasyczne danie
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3653
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2026
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 752
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 59
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3653
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2026
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 752
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 59
Składniki
Jajka ugotowałem na twardo. Zahartowałem zimną wodą, odcedziłem, obrałem. Przekroiłem wzdłuż na pół, delikatnie wyjąłem żółtka, które rozdrobniłem widelcem. Pomidora sparzyłem wrzątkiem, obrałem ze skórki, usunąłem cały miękki środek. Twardy miąższ pokroiłem w drobną kostkę. Mozzarellę odsączyłem z zalewy, posiekałem w bardzo drobną kostkę. Dodałem do żółtek wraz z pomidorem, szczypiorkiem i olejem. Delikatnie, ale dokładnie, wymieszałem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziałem białka jaj.