Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 909

Dodano:

Odsłon: 1586

pyszne i łatwe do zrobieni

Składniki

  • 8 jaj
  • 20-30 dag pieczarek
  • 1 mała cebula
  • kilka łyżek majonezu
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 łyżka masła
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo.
    Pieczarki zetrzeć na tarce ( małe oczka)
    Zetrzeć na tarce cebulę.

  2. Pieczarki i cebulę przesmażyć na maśle. Dodać do smaku sól i pieprz. Woda musi odparować z pieczarek.

  3. Ugotowane jajka obrać ze skorupek. Ostrym nożem przeciąć wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka.
    Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać pieczarki oraz majonez. Dokładnie wymieszać.
    Mieszanką wypełnić białka jajek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

syzia14 03 stycznia 2014 _"POLECAM" ja do żółtek i pieczarek dodaję drobno pokrojoną natkę pietruszki(majonezu nie daję)ale wszystko wg uznania.I tak jest pyszne:):):)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 grudnia 2013 A ja życzyła bym wstawienia zdjęć do własnych potraw, też chcemy się pośmiać!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 27 grudnia 2013 Potrawa może i smaczna,ale wygląd pozostawia wiele do życzenia--przypomina nie powiem co. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń