Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska na wielkanocny stół i nie tylko.
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 229
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 188
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 229
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 188
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na połówki i wyjąć żółtka.
Cebulę zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki. Usmażyć, delikatnie posolić.
Do żółtek dodać wystudzone pieczarki, drobno pokrojoną natkę pietruszki i wymieszać na jednolitą masę. Nakładać do jajek, ale nie wszystko zostawić 4-5 łyżek.
Do pozostałej masy dodać śmietanę, kilka kropel maggi ( można pominąć) doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Tak powstałym sosem polać jajka. Życzę smacznego:)