Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska na wielkanocny stół i nie tylko.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 41
Kotlety z kurek nie są z pewnością typowym wykorzystaniem tych aromatycznych...
Odsłon: 764
Mega puszyste i delikatne rogaliki drożdżowe nadziewane masą kajmakową. Ideal...
Odsłon: 52
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 41
Kotlety z kurek nie są z pewnością typowym wykorzystaniem tych aromatycznych...
Odsłon: 764
Mega puszyste i delikatne rogaliki drożdżowe nadziewane masą kajmakową. Ideal...
Odsłon: 52
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na połówki i wyjąć żółtka.
Cebulę zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki. Usmażyć, delikatnie posolić.
Do żółtek dodać wystudzone pieczarki, drobno pokrojoną natkę pietruszki i wymieszać na jednolitą masę. Nakładać do jajek, ale nie wszystko zostawić 4-5 łyżek.
Do pozostałej masy dodać śmietanę, kilka kropel maggi ( można pominąć) doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Tak powstałym sosem polać jajka. Życzę smacznego:)