Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane pieczarkami.

Jajka faszerowane pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 2871

Dodano:

Odsłon: 607

Doskonała przekąska na wielkanocny stół i nie tylko.

Składniki

  • 6 jajek
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 150 g śmietany 12%
  • 2 łyżki świeżej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • kilka kropel maggi
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajka faszerowane pieczarkami.

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na połówki i wyjąć żółtka.

  2. Cebulę zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki. Usmażyć, delikatnie posolić.

  3. Do żółtek dodać wystudzone pieczarki, drobno pokrojoną natkę pietruszki i wymieszać na jednolitą masę. Nakładać do jajek, ale nie wszystko zostawić 4-5 łyżek.

  4. Do pozostałej masy dodać śmietanę, kilka kropel maggi ( można pominąć) doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Tak powstałym sosem polać jajka.
    Życzę smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń