Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 8458

Połówki jajek faszerowane kremem z dodatkiem pieczarek i szczypiorku.

Składniki

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 szklanki pieczarek w naturalnej zalewie
  • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
  • 1/2 łyżki gęstej śmietany
  • 1 płat konserwowej czerwonej papryki lub 1/2 małej świeżej
  • sól i pieprz
  • rzeżucha do ozdoby lub natka pietruszki
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka kroimy na połówki i oddzielamy delikatnie żółtka od białek.

  2. Śmietanę miksujemy z żółtkami

  3. Do kremu dodajemy drobno pokrojone pieczarki, poszatkowany szczypiorek i doprawiamy solą oraz pieprzem.

  4. Kremem pieczarkowy nadziewamy połówki białek tworząc kopczyk.

  5. Jajka przekładamy na talerz i dekorujemy, pokrojona w paseczki papryką i rzeżuchą. Smacznego !!!

  6. ;-D

  7. ;-)))

  8. ;-XD

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń