Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednym z często goszczącym dan na wielkanocnym stole są faszerowane jajka. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na jajka faszerowane pieczarkami. Prosty, tani przepis na smaczna przystawkę na wielkanocne śniadanie.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1084
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1084
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Ugotowane jajka wystudzić i obrać ze skorupek. Jajka następnie przekroić na pół, można to zrobić wzdłuż lub poprzek tak jak ja to zrobiłam. Patrz film. Żeby jajka stabilnie stały na półmisku można odciąć kawałek białka od strony na której będziemy je układać. Z przekrojonych na pol jajek widelcem lub łyżeczką usunąć żółtka i przelozyc je do miseczki. Białka ułożyć na półmisku. Żółtka rozgnieść widelcem.
Na gorącej patelni rozpuścić masło i usmażyć na niej pokrojone w drobna kostkę cebulkę i pieczarki i czosnek, doprawić odrobiną soli. Usmażone pieczarki z cebulą odstawić do przestudzenia. Do żółtek dodać wystudzone pieczarki, żółty ser, majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dobrze wymieszać. Tak przygotowanym farszem wypełnić białka. Całość ozdobić ziołami. Smacznego!