Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednym z często goszczącym dan na wielkanocnym stole są faszerowane jajka. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na jajka faszerowane pieczarkami. Prosty, tani przepis na smaczna przystawkę na wielkanocne śniadanie.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Ugotowane jajka wystudzić i obrać ze skorupek. Jajka następnie przekroić na pół, można to zrobić wzdłuż lub poprzek tak jak ja to zrobiłam. Patrz film. Żeby jajka stabilnie stały na półmisku można odciąć kawałek białka od strony na której będziemy je układać. Z przekrojonych na pol jajek widelcem lub łyżeczką usunąć żółtka i przelozyc je do miseczki. Białka ułożyć na półmisku. Żółtka rozgnieść widelcem.
Na gorącej patelni rozpuścić masło i usmażyć na niej pokrojone w drobna kostkę cebulkę i pieczarki i czosnek, doprawić odrobiną soli. Usmażone pieczarki z cebulą odstawić do przestudzenia. Do żółtek dodać wystudzone pieczarki, żółty ser, majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dobrze wymieszać. Tak przygotowanym farszem wypełnić białka. Całość ozdobić ziołami. Smacznego!