Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane po żydowsku.

Jajka faszerowane po żydowsku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14533

Dodano:

Odsłon: 6771

Święta coraz bliżej Proponuję Wam jajka faszerowane smażoną wątróbką . i żółtkami przygotowane w 15min.Świetne w smaku ,,serdecznie polecam:)

Składniki

  • jajka 4 szt.
  • wątróbka 100g
  • cebula mała
  • smalec gęsi płaska łyżka
  • majonez 1 kopiata łyżka
  • sól i pieprz
  • kawałeczek papryczki chili i koperek do dekoracji
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo i wystudzić w zimnej wodzie.

    Obrać przepołowić,wyjąć żółtka i dać do blendera.


    Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na smalcu gęsim,dodać umytą wątróbkę i podsmażyć.
    Na końcu posolić i popieprzyć do smaku.Wystudzić.


    Dodać do blendera wraz z łyżką majonezu i zblendować.

    Nakładać łyżeczką lub szprycą na połówki jajek,udekorować papryczką chili i koperkem.
    Kłaść na liściach sałaty.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń