Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was pomysł na jajka. Jajka faszerowane śledziem będą świetnym pomysłem na wielkanocne śniadanie, czy poczęstunek dla gości. Przepis jest banalnie prosty i szybki w wykonaniu. Cztery składniki i gotowe ;)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1238
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 451
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3404
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 985
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1238
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 451
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3404
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 985
Składniki
Oczywiście na początku jajka gotujemy na twardo i obieramy. Każde z nich przecinamy na pół i wyciągamy żółtka. Następnie żółtka rozgniatamy widelcem. Dodajemy majonez, śmietanę, czosnek i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Dwa śledzie kroimy w malutką kostkę i dorzucamy do jajek. Natomiast jeden filet śledziowy kroimy w cienkie paski, które posłużą nam na koniec do dekoracji.
Z koperku odkładamy kilka małych gałązek do dekoracji, a resztę siekamy drobno. Następnie dodajemy go do pasty jajeczno-śledziowej. Dokładnie mieszamy.
Następnie białka układamy na talerzu. Każde z nich nadziewamy naszą pasą jajeczno-śledziową (najłatwiej zrobić to za pomocą rękawa cukierniczego). Później dekorujemy plasterkami śledzia i świeżym koperkiem. Smacznego ;)