Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane śledziem

Jajka faszerowane śledziem

Autor:

Przepisów i artykułów: 354 Ocena: 3790

Dodano:

Odsłon: 4096

Mam dla Was pomysł na jajka. Jajka faszerowane śledziem będą świetnym pomysłem na wielkanocne śniadanie, czy poczęstunek dla gości. Przepis jest banalnie prosty i szybki w wykonaniu. Cztery składniki i gotowe ;)

Składniki

  • 6 jajek
  • 3 filety śledziowe a la Matias
  • pół pęczku koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • czosnek granulowany lub 1 posiekany ząbek
  • Pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczywiście na początku jajka gotujemy na twardo i obieramy. Każde z nich przecinamy na pół i wyciągamy żółtka. Następnie żółtka rozgniatamy widelcem. Dodajemy majonez, śmietanę, czosnek i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.

  2. Dwa śledzie kroimy w malutką kostkę i dorzucamy do jajek. Natomiast jeden filet śledziowy kroimy w cienkie paski, które posłużą nam na koniec do dekoracji.

  3. Z koperku odkładamy kilka małych gałązek do dekoracji, a resztę siekamy drobno. Następnie dodajemy go do pasty jajeczno-śledziowej. Dokładnie mieszamy.

  4. Następnie białka układamy na talerzu. Każde z nich nadziewamy naszą pasą jajeczno-śledziową (najłatwiej zrobić to za pomocą rękawa cukierniczego). Później dekorujemy plasterkami śledzia i świeżym koperkiem.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 kwietnia Takie przepisy, to ja lubię - prosto, szybko, smacznie :) Śledzik z jajkiem? - no kto się temu oprze, pycha :)

A czytadełka, jak nie było, tak nie ma hihi.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń