Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka można faszerować na różne sposoby. Tak faszerowane, wątróbką z dorsza, to moje ulubione jajka. Polecam.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1214
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1214
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i przekroić w poprzek. Wyjąć żółtka z białek. Żółtka rozetrzeć z wątróbkami w proporcji 1:1. Dodać szczyptę pieprzu czarnego świeżo mielonego. Można dodać sól, ale ostrożnie, bo wątróbki są słone. Takim farszem napełnić białka. Można wykorzystać rękaw cukierniczy, wtedy ładnie wygląda farsz. Ozdobić np. piórkami koperku. Smacznego.