Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka można faszerować na różne sposoby. Tak faszerowane, wątróbką z dorsza, to moje ulubione jajka. Polecam.
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 53
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 142
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 53
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 142
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i przekroić w poprzek. Wyjąć żółtka z białek. Żółtka rozetrzeć z wątróbkami w proporcji 1:1. Dodać szczyptę pieprzu czarnego świeżo mielonego. Można dodać sól, ale ostrożnie, bo wątróbki są słone. Takim farszem napełnić białka. Można wykorzystać rękaw cukierniczy, wtedy ładnie wygląda farsz. Ozdobić np. piórkami koperku. Smacznego.