Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka można faszerować na różne sposoby. Tak faszerowane, wątróbką z dorsza, to moje ulubione jajka. Polecam.
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 514
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 514
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i przekroić w poprzek. Wyjąć żółtka z białek. Żółtka rozetrzeć z wątróbkami w proporcji 1:1. Dodać szczyptę pieprzu czarnego świeżo mielonego. Można dodać sól, ale ostrożnie, bo wątróbki są słone. Takim farszem napełnić białka. Można wykorzystać rękaw cukierniczy, wtedy ładnie wygląda farsz. Ozdobić np. piórkami koperku. Smacznego.