Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane z chrupiącym boczkiem to świetna propozycja na Wielkanocny stół. Prosta i smaczna przystawka.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116037
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7906
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2986
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1437
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1262
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116037
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7906
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2986
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1437
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1262
Składniki
Jajka gotujemy na twardo około 7 minut. Studzimy, obieramy i kroimy na pół. Z białek wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miski. Boczek podpiekamy na patelni lub w piekarniku na chrupiąco. Upieczony boczek kroimy na drobną kostkę. Boczek dodajemy do żółtek. Dodajemy również majonez, przyprawy i poszatkowany szczypiorek. Całość dokładnie mieszamy. Farsz wykładamy łyżeczką na białka. Dekorujemy dowolnymi ziołami np: szczypiorek, koperek, pietruszka, rzeżucha. Smacznego