Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane z nutą chrzanową

Jajka faszerowane z nutą chrzanową

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 590

Dodano:

Odsłon: 10619

Szybka, smaczna przekąska dla niespodziewanych gości...

Składniki

  • jajka, 7-8 szt
  • szynka, 20 dkg
  • szczypiorek posiekany, 1 łyżka
  • chrzan ( najlepiej "własnej roboty"), 2 łyżeczki
  • majonez, 3 łyżki
  • sól, pieprz, wedle uznania
  • Sos chrzanowy:
  • majonez., 2 łyżki
  • jogurt naturalny lub śmietana, 2 łyżki
  • chrzan (najlepiej "własnej roboty"), 3 łyżeczki
  • pieprz, sól, wedle uznania
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ugotowac na twardo, ostudzic, obrac, przepołowic, delikatnie wydobyc żółtka.

  2. Szynkę,szczypiorek drobno pokroic. Żółtka rozgnieśc widelcem, dodac chrzan. Wszystkie składniki połączyc, przyprawic, wymieszac z majonezem. Farsz nałożyc do białek.

  3. Sos chrzanowy: Wszystkie wymienione składniki wymieszac. Sos podawac osobno do polania jajek. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń