Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnym dodatkiem do jajek "Orsini" będzie surówka przygotowana z sałaty lodowej z papryką i cebulką, polana sosem winegret. Jajka te, kojarzące się ze świętami, mogą stać się świetnym urozmaiceniem wielkanocnego śniadania. Smacznego!
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 36
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 60
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 55
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2601
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 36
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 60
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 55
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2601
Składniki
Jajka umyć dokładnie pod bieżącą wodą. Delikatnie rozbić, oddzielając białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę.
Żaroodporne naczynie nasmarować masłem, wlać do niego pianę z białek, łyżką wyrównać powierzchnię. W pianie zrobić osiem otworów, w każdym z nich umieścić po jednym żółtku. Żółtka posolić i popieprzyć.
Całość potrawy posypać warstwą startego, żółtego sera. Tak przygotowane danie wstawić do piekarnika. Zapiekać 10 minut.
Posypać zieleniną.
Podawać natychmiast w naczyniu, w którym się zapiekało.