Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98781
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1947
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5791
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5789
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98781
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1947
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5791
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5789
Składniki
7 jajek ugotować na twardo i ostudzić
Do mięsa dodać starkowaną cebulę,1 jajko,musztardę,przyprawy oraz bułkę tartą do zagęszczenia.
Każde z jajek na twardo obłóż warstwą mięsa, dociśnij. Roztrzep ostatnie jajko. Jajka w mięsie obtaczaj w mące, następnie zanurzaj w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i porcjami smaż w nim jajka (po ok. 8 minut). Wyjmij łyżką cedzakową, osącz z nadmiaru tłuszczu, układając na papierze kuchennym.
Ostudzone jajka mięsne przekrój wzdłóż na połowę . Podaj na półmisku z liśćmi sałaty i pokrojonym na ćwiartki pomidorem. Podawać na zimno. SMACZNEGO:)))))