Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 764
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1582
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6097
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8932
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 764
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1582
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6097
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8932
Składniki
7 jajek ugotować na twardo i ostudzić
Do mięsa dodać starkowaną cebulę,1 jajko,musztardę,przyprawy oraz bułkę tartą do zagęszczenia.
Każde z jajek na twardo obłóż warstwą mięsa, dociśnij. Roztrzep ostatnie jajko. Jajka w mięsie obtaczaj w mące, następnie zanurzaj w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i porcjami smaż w nim jajka (po ok. 8 minut). Wyjmij łyżką cedzakową, osącz z nadmiaru tłuszczu, układając na papierze kuchennym.
Ostudzone jajka mięsne przekrój wzdłóż na połowę . Podaj na półmisku z liśćmi sałaty i pokrojonym na ćwiartki pomidorem. Podawać na zimno. SMACZNEGO:)))))