Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos tatarski można przyrządzić z różnymi składnikami, ale w naszym domu zawsze dodawało się marynowane grzybki, cebulę i korniszony. My podtrzymujemy tę tradycję, taki sos nam najbardziej smakuje i oczywiście zawsze kojarzy się z Wielkanocą. Jajka w sosie tatarskim to obowiązkowa potrawa na wielkanocnym stole według naszej tradycji.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13552
Polecam.
Odsłon: 78
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2029
Szybka i smaczna
Odsłon: 13552
Polecam.
Odsłon: 78
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2029
Składniki
Grzyby osączamy z marynaty i drobno siekamy. Cebulę, paprykę oraz ogórki kroimy w drobniutką kosteczkę (im drobniej tym lepiej). Przekładamy do miseczki posiekane warzywa, przyprawiamy solą (ostrożnie, ponieważ grzyby i ogórki są już słone) i pieprzem. Dodajemy śmietanę, majonez i posiekany szczypiorek. Mieszamy całość. Sos wkładamy do lodówki na co najmniej 1/2 godziny, ma się dobrze schłodzić. Przed podaniem na stół wykładamy sos na półmisek i układamy na nim połówki jajek.
Jajka w sosie tatarskim gotowe!