Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na śniadanie wielkanocne podane inaczej.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3191
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 620
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2312
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3191
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 620
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2312
Składniki
Wykonanie: Jajka włożyć do zimnej wody i gotować przez 12 minut, po czym zdjąć z ognia i zalać zimną wodą. Następnie jajka obrać, przekroić wzdłuż i wybrać żółtka. Żółtka przetrzeć przez sito do miski. Orzechy zmiksować, wymieszać z żółtkami, majonezem, musztardą i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Plastry boczku wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uprażyć w piekarniku przez 5 minut w temperaturze 200 stopni, następnie pokruszyć na małe kawałki. Do połówek jajek nałożyć przygotowany farsz, posypać pokruszonym boczkiem, ozdobić chrzanem i posypać posiekaną natką pietruszki.