Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na śniadanie wielkanocne podane inaczej.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 523
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 523
Składniki
Wykonanie: Jajka włożyć do zimnej wody i gotować przez 12 minut, po czym zdjąć z ognia i zalać zimną wodą. Następnie jajka obrać, przekroić wzdłuż i wybrać żółtka. Żółtka przetrzeć przez sito do miski. Orzechy zmiksować, wymieszać z żółtkami, majonezem, musztardą i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Plastry boczku wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uprażyć w piekarniku przez 5 minut w temperaturze 200 stopni, następnie pokruszyć na małe kawałki. Do połówek jajek nałożyć przygotowany farsz, posypać pokruszonym boczkiem, ozdobić chrzanem i posypać posiekaną natką pietruszki.