Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowane jajka z farszem można przygotowywać na wiele sposobów. Proponuję farsz z szynki wędzonej /chociaż gotowana sprawdzi się równie dobrze/, pora i czosnku oraz majonezu i przypraw. Pomysł na śniadanie jak i przystawkę.
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 34
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 32
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 664
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 142
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 34
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 32
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 664
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 142
Składniki
jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy i wyjmujemy z skorupek. Żółtka wyjmujemy ostrożnie by nie uszkodzić białka. Do żółtek dodajemy bardzo drobno posiekany por /ok. 1 łyżki/, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną szynkę. Dodajemy też majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy białka i dekorujemy papryką. Jeśli przygotowujemy większą ilość tak faszerowanych jajek zamiast drobno siekać składniki możemy użyć blendera.