Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowane jajka z farszem można przygotowywać na wiele sposobów. Proponuję farsz z szynki wędzonej /chociaż gotowana sprawdzi się równie dobrze/, pora i czosnku oraz majonezu i przypraw. Pomysł na śniadanie jak i przystawkę.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 606
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1846
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 393
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 606
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1846
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 393
Składniki
jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy i wyjmujemy z skorupek. Żółtka wyjmujemy ostrożnie by nie uszkodzić białka. Do żółtek dodajemy bardzo drobno posiekany por /ok. 1 łyżki/, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną szynkę. Dodajemy też majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy białka i dekorujemy papryką. Jeśli przygotowujemy większą ilość tak faszerowanych jajek zamiast drobno siekać składniki możemy użyć blendera.