Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowane jajka z farszem można przygotowywać na wiele sposobów. Proponuję farsz z szynki wędzonej /chociaż gotowana sprawdzi się równie dobrze/, pora i czosnku oraz majonezu i przypraw. Pomysł na śniadanie jak i przystawkę.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101241
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5778
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101241
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5778
Składniki
jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy i wyjmujemy z skorupek. Żółtka wyjmujemy ostrożnie by nie uszkodzić białka. Do żółtek dodajemy bardzo drobno posiekany por /ok. 1 łyżki/, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną szynkę. Dodajemy też majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy białka i dekorujemy papryką. Jeśli przygotowujemy większą ilość tak faszerowanych jajek zamiast drobno siekać składniki możemy użyć blendera.