Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowane jajka z farszem można przygotowywać na wiele sposobów. Proponuję farsz z szynki wędzonej /chociaż gotowana sprawdzi się równie dobrze/, pora i czosnku oraz majonezu i przypraw. Pomysł na śniadanie jak i przystawkę.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 306
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4313
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 384
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29406
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 306
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4313
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 384
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29406
Składniki
jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy i wyjmujemy z skorupek. Żółtka wyjmujemy ostrożnie by nie uszkodzić białka. Do żółtek dodajemy bardzo drobno posiekany por /ok. 1 łyżki/, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną szynkę. Dodajemy też majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy białka i dekorujemy papryką. Jeśli przygotowujemy większą ilość tak faszerowanych jajek zamiast drobno siekać składniki możemy użyć blendera.