Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowane jajka z farszem można przygotowywać na wiele sposobów. Proponuję farsz z szynki wędzonej /chociaż gotowana sprawdzi się równie dobrze/, pora i czosnku oraz majonezu i przypraw. Pomysł na śniadanie jak i przystawkę.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy i wyjmujemy z skorupek. Żółtka wyjmujemy ostrożnie by nie uszkodzić białka. Do żółtek dodajemy bardzo drobno posiekany por /ok. 1 łyżki/, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną szynkę. Dodajemy też majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy białka i dekorujemy papryką. Jeśli przygotowujemy większą ilość tak faszerowanych jajek zamiast drobno siekać składniki możemy użyć blendera.