Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka z farszem

Jajka z farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 3416

Dodano:

Odsłon: 475

Gotowane jajka z farszem można przygotowywać na wiele sposobów. Proponuję farsz z szynki wędzonej /chociaż gotowana sprawdzi się równie dobrze/, pora i czosnku oraz majonezu i przypraw. Pomysł na śniadanie jak i przystawkę.

Składniki

  • jajka 5 szt
  • szynka 2 plastry
  • por do smaku
  • czosnek 1 ząbek
  • majonez do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka czerwona do dekoracji
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy i wyjmujemy z skorupek. Żółtka wyjmujemy ostrożnie by nie uszkodzić białka. Do żółtek dodajemy bardzo drobno posiekany por /ok. 1 łyżki/, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną szynkę. Dodajemy też majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy białka i dekorujemy papryką.
    Jeśli przygotowujemy większą ilość tak faszerowanych jajek zamiast drobno siekać składniki możemy użyć blendera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń