Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1940
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2599
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1940
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2599
Składniki
Groszek wrzucić do rondla ze stopionym masłem,lekko poddusić,dodać roztarty czosnek,wymieszać,przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Przecier pomidorowy wymieszać z oliwą,zagotować,wymieszać z wywarem lub rosołem,przyprawić do smaku solą i pieprzem.
W środku półmiska układać jajka ugotowane na twardo i pokrojone w ćwiartki oraz połówki w ten sposób,aby tworzyły kwiat (jajka powinny być gorące),dookoła ułożyć groszek.
Jajka polać sosem pomidorowym,posypać posiekaną pietruszką.