Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie jajek z pieczarkami dobrze się komponuje i wszystkim smakuje.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 977
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 977
Składniki
Jajka ugotować, zalać zimną wodą i obrać. Przekroić na pół. Delikatnie usunąć żółtka. Cebulę drobniutko posiekać i zeszklić na maśle. Dodać pokrojone pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Chwilę smażyć aż nadmiar płynu odparuje. Przestudzić i zmielić razem z żółtkami. Można dodać 1 łyżkę majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Nadziewać połówki ugotowanych jajek. Układać na półmisku. Udekorować kiełkami, półplasterkami świeżego ogórka i pomidorkami koktajlowymi.