Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka z pieczarkami:

Jajka z pieczarkami:

Autor:

Przepisów i artykułów: 333 Ocena: 2723

Dodano:

Odsłon: 447

Połączenie jajek z pieczarkami dobrze się komponuje i wszystkim smakuje.

Składniki

  • 6 jajek
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki skarowanego masła
  • sól, pierz, ewentualnie świeża natka pietruszki
  • kiełki, plasterki świeżego ogórka i pomidorki koktajlowe do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować, zalać zimną wodą i obrać.
    Przekroić na pół. Delikatnie usunąć żółtka.
    Cebulę drobniutko posiekać i zeszklić na maśle. Dodać pokrojone pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Chwilę smażyć aż nadmiar płynu odparuje.
    Przestudzić i zmielić razem z żółtkami. Można dodać 1 łyżkę majonezu.
    Doprawić solą i pieprzem. Nadziewać połówki ugotowanych jajek.
    Układać na półmisku. Udekorować kiełkami, półplasterkami świeżego ogórka i pomidorkami koktajlowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń