Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka z szynką zapiekane w cieście francuskim

Jajka z szynką zapiekane w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 10997

Dodano:

Odsłon: 4759

Przekąska idealna:). Szybka, smaczna i efektowna. Wystarczy arkusz ciasta francuskiego, jajka, dobrej jakości szynka i warzywa, kilka chwil i gotowe!

Składniki

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • 6 jajek
  • 12 plasterków dobrej jakości szynki
  • 1 papryka czerwona szczypiorek
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajka z szynką zapiekane w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów. Każdy z nich zlepiamy tak by powstał "koszyczek" z wgłębieniem i podniesionymi bokami. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

  2. Do każdego "koszyczka" wkładamy pokrojoną paprykę, 2 plasterki szynki oraz wbijamy po 1 jajku. Posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.

  3. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń