Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Od niedawna mamy sezon na Szparagi. Każdy je lubi ale nie każdy wie jak je przyrządzić?? Oto prosty przepis na Białe Szparagi z sosem Holenderskim i szynką Parmeńską, gdzie zdradzam prosty sposób jak je gotować aby pozostały delikatne i smaczne. Szparagi białe, same w sobie są trochę gorzkie, dzięki sposobowi jaki pokazuję, unikniemy tego efektu:)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68237
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1992
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68237
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1992
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej:) zachęcam do subskrybowania mojego kanału na Youtube Gotuj z Klasą Przygotowujemy wysoki garnek, zalewamy wodą i odrobiną mleka, na każde 2 litry dodajemy 1 łyżeczkę soli, jedną łyżeczkę cukru. do tego jedną bułkę, łyżeczkę masła i 2 plastry cytryny. Dzięki temu Szparagi nie będą gorzkie i bardzo miękkie:) Szparagi obieramy, obcinamy u podstawy i spinamy gumką. dzieki temu nie wypłyną na powierzchnię. Gotujemy je jakieś 12 min. Wyjmujemy po tym czasie i spinamy szczypiorkiem wiążąc w kokardkę. Podajemy z sosem holenderskim i szynką parmeńską:) Jeżeli się podobało zachęcam do oglądania, komentowania i subskrybowania moich filmów na kanale Gotuj z Klasą;)