Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Od niedawna mamy sezon na Szparagi. Każdy je lubi ale nie każdy wie jak je przyrządzić?? Oto prosty przepis na Białe Szparagi z sosem Holenderskim i szynką Parmeńską, gdzie zdradzam prosty sposób jak je gotować aby pozostały delikatne i smaczne. Szparagi białe, same w sobie są trochę gorzkie, dzięki sposobowi jaki pokazuję, unikniemy tego efektu:)
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 107
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 107
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej:) zachęcam do subskrybowania mojego kanału na Youtube Gotuj z Klasą Przygotowujemy wysoki garnek, zalewamy wodą i odrobiną mleka, na każde 2 litry dodajemy 1 łyżeczkę soli, jedną łyżeczkę cukru. do tego jedną bułkę, łyżeczkę masła i 2 plastry cytryny. Dzięki temu Szparagi nie będą gorzkie i bardzo miękkie:) Szparagi obieramy, obcinamy u podstawy i spinamy gumką. dzieki temu nie wypłyną na powierzchnię. Gotujemy je jakieś 12 min. Wyjmujemy po tym czasie i spinamy szczypiorkiem wiążąc w kokardkę. Podajemy z sosem holenderskim i szynką parmeńską:) Jeżeli się podobało zachęcam do oglądania, komentowania i subskrybowania moich filmów na kanale Gotuj z Klasą;)