Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 204
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40382
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5219
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 204
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40382
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5219
Składniki
Pestki dyni uprażyłem na patelni bez tłuszczu, powinny zacząć wydzielać przyjemny wyczuwalny zapach. Zdjąłem z patelni i ostudziłem. Kalarepkę i marchewkę umyłem, oczyściłem i obrałem. Rzodkiewki i ogórek umyłem. Wszystkie warzywa pokroiłem na szatkownicy do ogórków w cieniutkie plasterki. Cebulkę umyłem i oczyściłem. Białe i jasnozielone cześci cebuli pokroiłem w cieniutkie krążki. Ocet z miodem, solą i pieprzem wymieszałem trzepaczką do piany, następnie ubiłem dolewając powoli oba rodzaje oleju. Sosem posmarowałem cztery talerze, ułożyłem na nich plasterki warzyw. Pokropiłem pozostałą marynatą. Posypałem krążkami cebuli i pestkami dyni. Do carpaccia podałem chleb ze smarowidłem jajecznym.