Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior po grecku to doskonała propozycja dla tych, którzy szukają szybkich i smacznych rozwiązań. To danie będzie fantastyczną samodzielną przekąską, ale też sprawdzi się jako dodatek do dania obiadowego lub potraw z grilla. Dzięki swojej wszechstronności doskonale komponuje się ze świeżą bagietką, ryżem na sypko lub pieczoną rybą. Delikatna struktura kalafiora świetnie współgra z aromatem ziół i smakiem sosu pomidorowego, a dodatkowej kremowości doda odrobina tartego parmezanu.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 165
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1726
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4439
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 165
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1726
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4439
Składniki
Kalafior umyj, podziel na różyczki. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę, wrzuć obraną i drobno posiekaną cebulę. Przesmażaj, aż stanie się błyszcząca. Dodaj kalafior i smaż kilka minut, aż zacznie się rumienić. Dodaj pomidory z puszki, suszone zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek. W razie potrzeby dodaj trochę wody i gotuj przez ok. 30 minut. Duś kalafiora, aż sos zgęstnieje i większość płynu odparuje. Na koniec dopraw solą i czarnym pieprzem.
Kalafior po grecku wykładaj na talerze, posyp startym serem. Możesz udekorować świeżymi ziołami.