Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita przekąska lub dodatek do dania głównego. Sekretem jest przygotowanie idealnego ciasta naleśnikowego.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9667
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5050
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 668
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9667
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5050
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 668
Składniki
Kalafiora podziel na różyczki. Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź i wystudź.
Przygotuj ciasto naleśnikowe. Do misko wsyp mąkę, dodaj przyprawy i za pomocą rózgi wymieszaj. Następnie wlej mleko, wodę gazowaną i dodaj jajko. Zmiksuj składniki. Masa powinna być gładka i nie za gęsta.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Wystudzone różyczki kalafiora maczaj w cieście naleśnikowym. Smaż na rumiany kolor ze wszystkich stron.
Usmażony kalafior wykładaj na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu.
Podawaj z ulubionym sosem np. ranczerskim.