Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita przekąska lub dodatek do dania głównego. Sekretem jest przygotowanie idealnego ciasta naleśnikowego.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 102
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 97
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 102
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 97
Składniki
Kalafiora podziel na różyczki. Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź i wystudź.
Przygotuj ciasto naleśnikowe. Do misko wsyp mąkę, dodaj przyprawy i za pomocą rózgi wymieszaj. Następnie wlej mleko, wodę gazowaną i dodaj jajko. Zmiksuj składniki. Masa powinna być gładka i nie za gęsta.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Wystudzone różyczki kalafiora maczaj w cieście naleśnikowym. Smaż na rumiany kolor ze wszystkich stron.
Usmażony kalafior wykładaj na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu.
Podawaj z ulubionym sosem np. ranczerskim.