Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chrupiący kalafior w lekko ostrej panierce. Przekąska idealna.
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 35
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 333
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 35
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 333
Składniki
Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy a następnie wrzucamy na wrzątek na 10 minut. Odcedzamy czekamy aż przestygnie a następnie w jednej miseczce rozbijamy jajka z solą oraz pieprzem, a w drugiej bułkę tartą z papryką słodką, ostrą i czosnkiem. Każdą różyczkę obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na patelni jak kotlety.