Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chrupiący kalafior w lekko ostrej panierce. Przekąska idealna.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 501
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4479
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 501
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4479
Składniki
Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy a następnie wrzucamy na wrzątek na 10 minut. Odcedzamy czekamy aż przestygnie a następnie w jednej miseczce rozbijamy jajka z solą oraz pieprzem, a w drugiej bułkę tartą z papryką słodką, ostrą i czosnkiem. Każdą różyczkę obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na patelni jak kotlety.