Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczny kalafior zapiekany w piekarniku. Tak zapiekany kalafior tworzy nam smakowitą zapiekankę i na pewno szybko zniknie z talerza.
naczynie żaroodporne, nóż, patelnia, garnuszek,
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 491
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2688
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 491
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2688
Składniki
Kalafior obrać z liści wypłukać, rozdzielić na różyczki odcinając ogonki. Ogonki pokroić w plasterki i smażyć na gorącym tłuszczu z cebulą. Następnie do podsmażonej cebuli i ogonków dodać różyczki kalafiora dalej podsmażać. Podsmażony kalafior wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Jajka wymieszać ze śmietaną i ząbkami czosnku , dodać przyprawy i wymieszać. Zalać kalafior, posypać startym żółtym serem i włożyć do średnio nagrzanego piekarnika na 40 minut. Po upieczeniu zostaje nam zapiekankę rozdzielić na talerze i zajadać.
Zapiekanka gotowa do podania.