Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczny kalafior zapiekany w piekarniku. Tak zapiekany kalafior tworzy nam smakowitą zapiekankę i na pewno szybko zniknie z talerza.
naczynie żaroodporne, nóż, patelnia, garnuszek,
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Kalafior obrać z liści wypłukać, rozdzielić na różyczki odcinając ogonki. Ogonki pokroić w plasterki i smażyć na gorącym tłuszczu z cebulą. Następnie do podsmażonej cebuli i ogonków dodać różyczki kalafiora dalej podsmażać. Podsmażony kalafior wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Jajka wymieszać ze śmietaną i ząbkami czosnku , dodać przyprawy i wymieszać. Zalać kalafior, posypać startym żółtym serem i włożyć do średnio nagrzanego piekarnika na 40 minut. Po upieczeniu zostaje nam zapiekankę rozdzielić na talerze i zajadać.
Zapiekanka gotowa do podania.