Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa przekąska.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 367
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104604
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9117
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 367
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104604
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9117
Składniki
Wykonanie: Kalafior włożyć do garnka, zalać wodą z dodatkiem soli, cukru, mleka, jednej łyżki masła i jednej łyżeczki soku z cytryny i gotować około 15 minut. Z łyżki masła i mąki zrobić zasmażkę, zaciągnąć wywarem z kalafiora, przyprawić do smaku i gotować około 10 minut stale mieszając. Następnie zaciągnąć śmietaną, dodać posiekaną bazylię. Kalafior odcedzić, ułożyć w naczyniu żaroodpornym (możemy go podzielić na mniejsze części), polać przygotowanym sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut i podawać na ciepło.