Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa przekąska.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4152
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 631
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17341
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3224
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 191
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4152
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 631
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17341
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3224
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 191
Składniki
Wykonanie: Kalafior włożyć do garnka, zalać wodą z dodatkiem soli, cukru, mleka, jednej łyżki masła i jednej łyżeczki soku z cytryny i gotować około 15 minut. Z łyżki masła i mąki zrobić zasmażkę, zaciągnąć wywarem z kalafiora, przyprawić do smaku i gotować około 10 minut stale mieszając. Następnie zaciągnąć śmietaną, dodać posiekaną bazylię. Kalafior odcedzić, ułożyć w naczyniu żaroodpornym (możemy go podzielić na mniejsze części), polać przygotowanym sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut i podawać na ciepło.