Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa przekąska.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 404
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 48
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1372
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1848
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 404
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 48
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1372
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1848
Składniki
Wykonanie: Kalafior włożyć do garnka, zalać wodą z dodatkiem soli, cukru, mleka, jednej łyżki masła i jednej łyżeczki soku z cytryny i gotować około 15 minut. Z łyżki masła i mąki zrobić zasmażkę, zaciągnąć wywarem z kalafiora, przyprawić do smaku i gotować około 10 minut stale mieszając. Następnie zaciągnąć śmietaną, dodać posiekaną bazylię. Kalafior odcedzić, ułożyć w naczyniu żaroodpornym (możemy go podzielić na mniejsze części), polać przygotowanym sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut i podawać na ciepło.