Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie w ostatni dzień roku, gdybyście jeszcze zastanawiali się nad przekąskami sylwestrowymi, to mam taką propozycję, kanapeczki i łódeczki z ciasta francuskiego. Nie powiem... zabawy trochę przy tym jest, ale smak i wygląd to rekompensują. Na zdjęciach macie krok po kroku jak je przygotować. Dodatki już zależą od Waszego podniebienia, u mnie tak... łódeczki z serkiem łososiowym Tartare do tego kawałki wędzonego łososia i świeży koperek, a kanapeczki z serkiem twarożkiem szczypiorkowym z dodatkiem szynki parmeńskiej, oliwkami i papryką czerwoną. Spróbujcie, bo naprawdę warto :-)
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2959
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2959
Składniki
Ciasto pokroić na kawałki.
Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, łódeczki zrobić łącząc boki kwadratów. Każdy kawałek dociążyć fasolą Jaś, przed upieczeniem posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do piekarnika na 200 stopni góra-dół na ok. 15 minut do zrumienienia, wyjąć z piekarnika i wystudzić.
Następnie delikatnie wyjąć fasolki i można nadziewać.
Łódeczki wypełnić serkiem łososiowym i kawałkami łososia wędzonego z dodatkiem koperku. Kanapeczki wypełnić serkiem szczypiorkowym i kawałkami szynki parmeńskiej z dodatkiem oliwek i papryczki. SMACZNEGO!!!