Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapka z serem, boczkiem i karmelizowana cebulką

Kanapka z serem, boczkiem i karmelizowana cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 820

Dodano:

Odsłon: 2229

Tą kanapkę, jak powiedzieli "testerzy", którzy do tej pory mieli okazję jej spróbować, można albo lubić, albo nienawidzić. Powinna przypaść do gustu wszystkim tym, którzy lubią jedzenie lekko słodkie, z aromatem korzennych przypraw. Boczek jest słony i doskonale komponuje się ze słodką, skarmelizowaną, czerwoną cebulą. Roztopiony ser jest tylko przysłowiową wisienką na torcie w tym zestawieniu.

Składniki

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 małe czerwone cebule
  • szczypta cynamonu
  • pół łyżeczki syropu klonowego
  • łyżka masła do smażenia
  • 6 plastrów boczku
  • ser żółty
  • sos BBQ
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plasterki boczku zgrillować w piekarniku za złoto i chrupiąco.

  2. Cebule przekroić na pół i pociąć w plasterki. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Pod koniec dosypać szczyptę cynamonu i dodać syrop klonowy. Wszystko dokładnie wymieszać i przesmażyć jeszcze przez kilka sekund, aż cebula zrobi się lekko skarmelizowana.

  3. Kromki chleba posmarować sosem BBQ, ułożyć przygotowaną cebulkę, plasterki boczku i plasterki sera.
    Kromki złożyć w całość i zgrillować aż do roztopienia się sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń