Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tą kanapkę, jak powiedzieli "testerzy", którzy do tej pory mieli okazję jej spróbować, można albo lubić, albo nienawidzić. Powinna przypaść do gustu wszystkim tym, którzy lubią jedzenie lekko słodkie, z aromatem korzennych przypraw. Boczek jest słony i doskonale komponuje się ze słodką, skarmelizowaną, czerwoną cebulą. Roztopiony ser jest tylko przysłowiową wisienką na torcie w tym zestawieniu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11002
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4890
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1019
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9498
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11002
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4890
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1019
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9498
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Składniki
Plasterki boczku zgrillować w piekarniku za złoto i chrupiąco.
Cebule przekroić na pół i pociąć w plasterki. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Pod koniec dosypać szczyptę cynamonu i dodać syrop klonowy. Wszystko dokładnie wymieszać i przesmażyć jeszcze przez kilka sekund, aż cebula zrobi się lekko skarmelizowana.
Kromki chleba posmarować sosem BBQ, ułożyć przygotowaną cebulkę, plasterki boczku i plasterki sera. Kromki złożyć w całość i zgrillować aż do roztopienia się sera.