Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tą kanapkę, jak powiedzieli "testerzy", którzy do tej pory mieli okazję jej spróbować, można albo lubić, albo nienawidzić. Powinna przypaść do gustu wszystkim tym, którzy lubią jedzenie lekko słodkie, z aromatem korzennych przypraw. Boczek jest słony i doskonale komponuje się ze słodką, skarmelizowaną, czerwoną cebulą. Roztopiony ser jest tylko przysłowiową wisienką na torcie w tym zestawieniu.
Smaki Grecji!
Odsłon: 97
Smaki Grecji!
Odsłon: 97
Składniki
Plasterki boczku zgrillować w piekarniku za złoto i chrupiąco.
Cebule przekroić na pół i pociąć w plasterki. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Pod koniec dosypać szczyptę cynamonu i dodać syrop klonowy. Wszystko dokładnie wymieszać i przesmażyć jeszcze przez kilka sekund, aż cebula zrobi się lekko skarmelizowana.
Kromki chleba posmarować sosem BBQ, ułożyć przygotowaną cebulkę, plasterki boczku i plasterki sera. Kromki złożyć w całość i zgrillować aż do roztopienia się sera.