Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pożywnego warte weekendowego śniadania, południowego posiłku lub kolacji.
Patelnia, nóż i deska do krojenia, szpatułka
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 52
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2373
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 216
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 52
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2373
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 216
Składniki
Boczek wstawiamy do piekarnika na 15 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza lub smażymy na patelni na złoty kolor. Pomidor myjemy, kroimy w plastry, cebulę obieramy i kroimy równie, w plastry.
W połowie smażenia robimy jajka sadzone na osobnej patelni. W zależności od upodobań robimy albo luźne żółtko albo ścięte. Chleb wkładamy do tostera i również robimy do własnego smaku.
Chleb smarujemy masłem, układamy boczek, na boczek kładziemy jajko, a na jajko plasterki pomidora i cebuli. Można posypać pieprzem.