Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pożywnego warte weekendowego śniadania, południowego posiłku lub kolacji.
Patelnia, nóż i deska do krojenia, szpatułka
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 510
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 126
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 510
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 126
Składniki
Boczek wstawiamy do piekarnika na 15 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza lub smażymy na patelni na złoty kolor. Pomidor myjemy, kroimy w plastry, cebulę obieramy i kroimy równie, w plastry.
W połowie smażenia robimy jajka sadzone na osobnej patelni. W zależności od upodobań robimy albo luźne żółtko albo ścięte. Chleb wkładamy do tostera i również robimy do własnego smaku.
Chleb smarujemy masłem, układamy boczek, na boczek kładziemy jajko, a na jajko plasterki pomidora i cebuli. Można posypać pieprzem.