Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pożywnego warte weekendowego śniadania, południowego posiłku lub kolacji.
Patelnia, nóż i deska do krojenia, szpatułka
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12388
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13287
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5636
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12388
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13287
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5636
Składniki
Boczek wstawiamy do piekarnika na 15 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza lub smażymy na patelni na złoty kolor. Pomidor myjemy, kroimy w plastry, cebulę obieramy i kroimy równie, w plastry.
W połowie smażenia robimy jajka sadzone na osobnej patelni. W zależności od upodobań robimy albo luźne żółtko albo ścięte. Chleb wkładamy do tostera i również robimy do własnego smaku.
Chleb smarujemy masłem, układamy boczek, na boczek kładziemy jajko, a na jajko plasterki pomidora i cebuli. Można posypać pieprzem.