Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pożywnego warte weekendowego śniadania, południowego posiłku lub kolacji.
Patelnia, nóż i deska do krojenia, szpatułka
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37996
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9233
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37996
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9233
Składniki
Boczek wstawiamy do piekarnika na 15 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza lub smażymy na patelni na złoty kolor. Pomidor myjemy, kroimy w plastry, cebulę obieramy i kroimy równie, w plastry.
W połowie smażenia robimy jajka sadzone na osobnej patelni. W zależności od upodobań robimy albo luźne żółtko albo ścięte. Chleb wkładamy do tostera i również robimy do własnego smaku.
Chleb smarujemy masłem, układamy boczek, na boczek kładziemy jajko, a na jajko plasterki pomidora i cebuli. Można posypać pieprzem.