Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja siostra przywiozła nam z wycieczki na Litwę kilka smakołyków. Jednym z nich był właśnie kawior. :) Postanowiłam wykorzystać go na kanapeczkach z dodatkiem jajka oraz sosu majonezowo-śmietanowym. Wszystko komponuje się wspaniale! Fajna, prosta w przygotowaniu przystawka. Idealna na śniadanko lub na spotkanie w gronie najbliższych. :) Beatka, pozdrawiam Cię ciepło! ;)
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 34
Ravioli z grzybami to idealne połączenie prostoty i wyrafinowania, które będz...
Odsłon: 1652
Tarta serowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zakochasz się w delikatnym,...
Odsłon: 1973
Pierwsze kulinarne kroki często zaczynają się od jajecznicy i naleśników – al...
Odsłon: 4007
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 34
Ravioli z grzybami to idealne połączenie prostoty i wyrafinowania, które będz...
Odsłon: 1652
Tarta serowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zakochasz się w delikatnym,...
Odsłon: 1973
Pierwsze kulinarne kroki często zaczynają się od jajecznicy i naleśników – al...
Odsłon: 4007
Składniki
Na początku należy ugotować jajka na twardo. Jajka wrzucić na osolonej wrzątek i gotować przez 8 minut. Następnie nagrzać piekarnik do 200°C. Kromki chleba tostowego przekroić na pół na trójkąty. Piec 4 minuty.
Jajka obrać. 2 jajka pokroić w plastry - odłożyć, a pozostałe 2 pokroić w drobną kostkę. Do pokrojonych jajek dodać majonez i śmietanę oraz natkę i przyprawy, wymieszać.
Tosty wysmarować masą jajeczną. Nałożyć plastry jajek oraz po łyżeczce kawioru. Doskonałym dodatkiem do kanapek będzie zielony ogórek. Smacznego! :)