Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapki z sałatką z rzodkiewki, ogórka, szynki i śledzia.

Kanapki z sałatką z rzodkiewki, ogórka, szynki i śledzia.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1506 Ocena: 20257

Dodano:

Odsłon: 321

Bardzo smaczna sałatka z sosem tatarskim, idealna na kolacyjne kanapki. Polecam :)

Składniki

  • rzodkiewki 5 szt.
  • ogórek świeży kawałek 5-6 cm
  • grubszy plaster chudej wędzonki
  • sos tatarski
  • Sól morska
  • Pieprz ziołowy
  • chleb 4 kromki
  • śledź marynowany 3 płaty
  • ćwikła z chrzanem
  • listki bazyli do dekoracji
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie sałatki:

    Rzodkiewki, ogórek i plaster wędzonki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy 2 łyżeczki sosu tatarskiego, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy wszystkie składniki.

  2. Wykonanie kanapek z sałatką i śledziem:

    Z kromek chleba wycinamy okrągłe kromki.

  3. Nakładamy sałatkę, kawałki śledzia i ćwikłę z chrzanem. Kanapki robimy w walcowatej foremce. Po ułożeniu poszczególnych warstw, powoli wypychamy kanapkę z formy, dekorujemy listkami bazylii.

  4. Kolejne kanapki robimy bez ćwikły z chrzanem, tylko z warstwą śledzia i kleksem z sosu tatarskiego.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń