Do góry

Przekąski Przepis na:

Kania a la schobowy ale trochę inaczej

Kania a la schobowy ale trochę inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 4712

Dodano:

Odsłon: 4569

Przepis znaleziony na blogu Leśny Zakątek. Wg mnie tak przyrządzone kanie są jeszcze lepsze niż standardowy "schabowy z kani".

Składniki

  • kanie
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • ser żółty
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kani nie płuczemy a jedynie wydmuchujemy dokładnie blaszki. Duże możemy podzielić na mniejsze części, ale ważne żeby były jednakowych rozmiarów. Kanię układamy blaszkami do góry i posypujemy niewielką ilością starego żółtego sera. Przykrywamy drugą kanią tak, jak byśmy robili kanapkę i dociskamy, aby lepiej się połączyły. Panierujemy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń