Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony na blogu Leśny Zakątek. Wg mnie tak przyrządzone kanie są jeszcze lepsze niż standardowy "schabowy z kani".
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457418
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1372
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2202
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 556
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457418
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1372
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2202
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 556
Składniki
Kani nie płuczemy a jedynie wydmuchujemy dokładnie blaszki. Duże możemy podzielić na mniejsze części, ale ważne żeby były jednakowych rozmiarów. Kanię układamy blaszkami do góry i posypujemy niewielką ilością starego żółtego sera. Przykrywamy drugą kanią tak, jak byśmy robili kanapkę i dociskamy, aby lepiej się połączyły. Panierujemy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Smacznego :)