Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony na blogu Leśny Zakątek. Wg mnie tak przyrządzone kanie są jeszcze lepsze niż standardowy "schabowy z kani".
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11886
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16204
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11886
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16204
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5160
Składniki
Kani nie płuczemy a jedynie wydmuchujemy dokładnie blaszki. Duże możemy podzielić na mniejsze części, ale ważne żeby były jednakowych rozmiarów. Kanię układamy blaszkami do góry i posypujemy niewielką ilością starego żółtego sera. Przykrywamy drugą kanią tak, jak byśmy robili kanapkę i dociskamy, aby lepiej się połączyły. Panierujemy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Smacznego :)