Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z grochem w cieście chlebowym do barszczyku na zakwasie. Resztki kapusty z grochem zawinęłam w ciasto drodżowe chlebowe. Podam przepis na formę keksową 25 cm.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 128
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 162
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 3236
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 128
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 162
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 3236
Składniki
Namoczony groch ugotować do miękkości bez soli. Kapustę przed duszeniem przesiekać drobno nożem. W rondlu rozgrzać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać kminek i kapustę. Dusić ok 30 minut. Nastepnie dodać miękki groch i dodać sporo pieprzu. Przemieszać i podusić chwilę. Na koniec dodać majeranek, wymieszać i odstwić do ostygnięcia. Z podanych składników zagnieść ciasto, wyrobić kilka minut i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce aż podwoi objętość. Kiedy odpowiednio wyrośnie, przełożyć ciasto na stolnicę i rozwałkować prostokat o grubości ok. 1 cm. Rozłożyć równomiernie kapustę z grochem, zwinąć rulon, a zawinąć końce pod spód i przełożyć do frormy wyłożonej papierem do pieczenia posmarowanego olejem. Odstawić do ponownego wyrośniecia na 20-30 minut. Wierzch ciasta posmarować olejem i posypać całym kminkiem i rozmarynem. Piec w piekarniku nagrzanym na 200 st.C ok. 50 minut.