Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam wam fajny przepis który mam od mamy. Gotował to mój dziadek, moja mama teraz ja, mam nadzieję że moja córka też będzie ciągnęła tą tradycję. Jest pyszna ta kapusta, nadaje się na gorąco jak i na zimno.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2248
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1352
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2248
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1352
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Składniki
Do garnka wlać około 1,5 litra wody i dodać pokrojoną kapustę kiszoną ( nie obgotowywać chyba że ktoś nie lubi kwaśnej ), gotować do miękkości kapusty.
Jak już kapusta jest już miękka wsypać kaszę.
Doprawić do smaku przyprawą w formie jarzynki, dodać ziela angielskie, liście laurowe i gotować do miękkości kaszy.
Cebulę podsmażyć na oleju na lekko brązowo.
Gdy kasza jest już miękka i woda wyparowała wlać cebulę razem z olejem.
Następnie dodać majeranek.
Po chwili drobno pokrojony czosnek.
Gotować do czasu aż kapusta będzie kleista.
Uwielbiam tą kapustę i myślę że tradycja w moim domu nie zaginie.