Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam wam fajny przepis który mam od mamy. Gotował to mój dziadek, moja mama teraz ja, mam nadzieję że moja córka też będzie ciągnęła tą tradycję. Jest pyszna ta kapusta, nadaje się na gorąco jak i na zimno.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Do garnka wlać około 1,5 litra wody i dodać pokrojoną kapustę kiszoną ( nie obgotowywać chyba że ktoś nie lubi kwaśnej ), gotować do miękkości kapusty.
Jak już kapusta jest już miękka wsypać kaszę.
Doprawić do smaku przyprawą w formie jarzynki, dodać ziela angielskie, liście laurowe i gotować do miękkości kaszy.
Cebulę podsmażyć na oleju na lekko brązowo.
Gdy kasza jest już miękka i woda wyparowała wlać cebulę razem z olejem.
Następnie dodać majeranek.
Po chwili drobno pokrojony czosnek.
Gotować do czasu aż kapusta będzie kleista.
Uwielbiam tą kapustę i myślę że tradycja w moim domu nie zaginie.