Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam wam fajny przepis który mam od mamy. Gotował to mój dziadek, moja mama teraz ja, mam nadzieję że moja córka też będzie ciągnęła tą tradycję. Jest pyszna ta kapusta, nadaje się na gorąco jak i na zimno.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11956
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16436
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5279
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11956
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16436
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5279
Składniki
Do garnka wlać około 1,5 litra wody i dodać pokrojoną kapustę kiszoną ( nie obgotowywać chyba że ktoś nie lubi kwaśnej ), gotować do miękkości kapusty.
Jak już kapusta jest już miękka wsypać kaszę.
Doprawić do smaku przyprawą w formie jarzynki, dodać ziela angielskie, liście laurowe i gotować do miękkości kaszy.
Cebulę podsmażyć na oleju na lekko brązowo.
Gdy kasza jest już miękka i woda wyparowała wlać cebulę razem z olejem.
Następnie dodać majeranek.
Po chwili drobno pokrojony czosnek.
Gotować do czasu aż kapusta będzie kleista.
Uwielbiam tą kapustę i myślę że tradycja w moim domu nie zaginie.