Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jarzynowy zawrót głowy
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 175
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 67
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 641
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 273
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 175
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 67
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 641
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 273
Składniki
Mięso doprawić, szybko obsmażyć na oleju z obu stron, zmniejszyć gaz i dusić we własnym sosie ewentualnie podlewając wodą - 20 min. obracając od czasu do czasu.
Po tym czasie dodać marchew,seler,pietruszkę pokrojone w plastry lub kostkę- dusić razem 10 min.
Następnie dodać cukinię ( kostka) i pora (talarki) i dusić kolejne 15 minut - całość ewentualnie doprawić.
Danie jestpyszne i ze względu na delikatny sosik nadaje się świetnie do kaszy lub ryżu. Smacznego