Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jarzynowy zawrót głowy
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 32
Świąteczne smaki.
Odsłon: 66
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 32
Świąteczne smaki.
Odsłon: 66
Składniki
Mięso doprawić, szybko obsmażyć na oleju z obu stron, zmniejszyć gaz i dusić we własnym sosie ewentualnie podlewając wodą - 20 min. obracając od czasu do czasu.
Po tym czasie dodać marchew,seler,pietruszkę pokrojone w plastry lub kostkę- dusić razem 10 min.
Następnie dodać cukinię ( kostka) i pora (talarki) i dusić kolejne 15 minut - całość ewentualnie doprawić.
Danie jestpyszne i ze względu na delikatny sosik nadaje się świetnie do kaszy lub ryżu. Smacznego